آموزش کامل نصب [ وردپرس فارسی ] روی هاست دایرکت ادمین

  1. خانه
  2. آموزش کاربردی
  3. آموزش کامل نصب [ وردپرس فارسی ] روی هاست دایرکت ادمین
How to install wordpress

نحوه نصب وردپرس فارسی

یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا، وردپرس می‌باشد. در این مطلب قصد داریم تا به صورت قدم به قدم و کامل به آموزش نصب وردپرس روی دایرکت ادمین بپردازیم.

یک بار برای همیشه به طور کامل این‌ آموزش را به طور کامل مطالعه کنید تا کاملا با نحوه نصب وردپرس فارسی آشنا شوید. لازم به ذکر است، نصب وردپرس روی دایرکت ادمین و سی پنل تا حد زیادی شبیه به یکدیگر هستند. با این حال ما در یک آموزش دیگر، نصب وردپرس روی سی پنل را نیز آموزش خواهیم داد.

آموزش گام به گام نصب وردپرس فارسی | دایرکت ادمین

در ابتدا نیاز است تا از طریق پنل کاربری هاست خود وارد کنترل پنل دایرکت ادمین شوید. چنانچه هیچ آشنایی با نحوه‌ی ورود به آن ندارید، می‌توانید لینک ورود به کنترل پنل دایرکت ادمین و همچنین رمز عبور خود را از پشتیبانی هاست خود درخواست کنید. (البته دسترسی به کنترل پنل بسیار آسان است)

۱. وارد قسمت public_html شوید

بعد از اینکه به پنل دایرکت ادمین خود وارد شدید، روی پوشه public_html کلیک کنید. بعد از اینکه پوشه برای شما باز شد، احتمالا چند بخش به طور پیش فرض در داخل آن قسمت وجود خواهد داشت. در ابتدا از بخش سمت راست صفحه همه‌ی مربع‌ های موجود را تیک بزنید.

توجه داشته باشید، برای اینکه فایل‌ها به طور کامل از هاست شما پاک شوند، می‌بایست در قسمت شماره ۲ که روی تصویر مشخص شده است، قسمت move to trash را غیر فعال کنید. بعد از آن روی دکمه‌ی Delete کلیک و گزینه‌ی ok را انتخاب نمایید. البته همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، هاست بنده از قبل خالی شده است.

پاک کردن فایل های اضافی دایرکت ادمین

۲. آپلود وردپرس فارسی در روت اصلی

منظور از روت اصلی همان پوشه public_html می‌باشد. برای اینکه وردپرس را روی هاست خود نصب نمایید، در ابتدا لازم است آخرین نسخه وردپرس فارسی را دانلود کرده باشید. بعد از آن، روی دکمه‌ی Upload files to current directory در پایین صفحه کلیک کنید.

پس از آن وارد صفحه زیر می‌شوید. در این قسمت روی choose file شماره 1 کلیک کنید. بعد از آن می‌توانید فایل وردپرس دانلود شده را انتخاب نمایید. بعد از آن می‌بایست بر روی دکمه‌ی Upload files‌ کلیک نمایید. پس از چند ثانیه و نهایتا ۱ دقیقه، یک پیغام مبنی بر موفقیت آمیز بودن آپلود را مشاهده خواهید کرد.

آپلود وردپرس در دایرکت ادمین

اپلود موفق وردپرس در هاست

پس از کلیک بر روی کلمه‌ی here می‌توانید فایل زیپ وردپرس فارسی آپلود شده را داخل پوشه public_html مشاهده نمایید. پس از آن باید روی دکمه‌ی Extract کلیک نمایید، تا آن را از حالت فشرده خارج سازید.

مطلب پیشنهادی :  آموزش ویدئویی تنظیمات وردپرس ⭐️ به صورت [ کاربردی ] ساده

اکسترکت کردن فایل وردپرس در هاست

پس از کلیک بر روی گزینه‌ی Extract، صفحه‌ی زیر را مشاهده می‌کنید که مسیر پوشه هایی که قرار است از حالت فشرده خارج شوند را به شما نشان می‌دهد. دوباره بر روی دکمه‌ی Extract کلیک می‌کنیم.

آموزش اکسترکت در دایرکت ادمین

بعد از آن پیغامی مبنی بر اینکه فایل مورد نظر اکسترکت شد را دریافت می‌کنیم. روی قسمت مشخص شده کلیک می‌کنیم تا دوباره به فایل public_html برویم.

اکسترکت موفق در هاست دایرکت ادمین

پس از آن قبل از هر کاری می‌بایست پوشه‌ی زیپ را از روی هاست حذف کنیم. این کار بیشتر به دلیل امنیت سایت شما می‌باشد. علاوه بر آن فضای هاست شما نیز بیهوده اشغال نمی‌گردد.

برای این کار، لازم است ۱. مربع سمت راست مربوط به فایل زیپ را فعال کنیم. همانطور که گفته شد برای اینکه فایل مورد نظر به صورت کامل از روی هاست پاک شود، ۲. قسمت Move to Trash را غیر فعال می‌کنیم. در آخر ۳. روی دکمه‌ی Delete کلیک کرده و سپس دکمه‌ی ok در پیغام نمایش داده شده را انتخاب نمایید.

پاک کردن فایل زیپ از هاست

حال نوبت به انتقال فایل های درون پوشه‌ی wordpress می‌رسد. برای این کار ابتدا وارد این پوشه شوید. تمام مربع های سمت راست را فعال نمایید تا تمامی پوشه‌ها انتخاب شوند. سپس بر روی دکمه‌ی Add to Clipboard کلیک کنید.

کپی کردن فایل های وردپرس در هاست

بعد از این کار، روی پوشه‌ی Up a Level /.. کلیک کنید تا دوباره به پوشه‌ی public_html وارد شوید. سپس بر روی دکمه‌ی Move Clipboard Files here و سپس ok کلیک کنید تا تمامی پوشه های انتخاب شده به این بخش منتقل شوند.

انتقال فایل های وردپرس در هاست

حالا نوبت به حذف پوشه‌ی wordpress می‌رسد. همانطور که گفته شد، تیک مربع سمت راست آن را فعال کرده و در مقابل تیک قسمت Move to Trash را بردارید. سپس روی دکمه‌ی Delete و ok کلیک کنید.

تبریک می‌گوییم شما توانستید وردپرس خود را در هاست خود نصب نمایید. به همین راحتی 🙂

بعد از آپلود فایل فشرده‌ وردپرس نوبت به نصب وردپرس می‌رسد. در ادامه نصب وردپرس را که بسیار آسان هم می‌باشد را به صورت گام به گام باهم انجام می‌دهیم.

برای این کار، در یک tab جداگانه در مرورگر دامنه‌ی سایت خود را وارد می‌کنیم. بعد از این کار چنانچه مراحل قبلی را به خوبی انجام داده باشید با صفحه‌ی زیر رو به رو خواهید شد. (هرگونه مشکل را می‌توانید در قسمت نظرات همین قسمت مطرح فرمایید.)

نصب وردپرس فارسی

ساخت دیتا بیس جدید در هاست دایرکت ادمین

اولین قدم برای نصب وردپرس، ایجاد یک دیتا بیس (Database) می‌باشد. برای این کار در دایرکت ادمین ابتدا وارد قسمت MySQL Management می‌شویم.

کنترل پنل دایرکت ادمین - دیتابیس

در صفحه‌ی باز شده می‌بایست روی قسمت Create new Database کلیک کنیم. پس از آن با صفحه‌ی زیر مواجه می‌شویم. همانطور که مشاهده می‌کنید، ۴ مرحله‌ را باید برای ساخت دیتابیس انجام دهید.

مطلب پیشنهادی :  طراحی سایت لباس زنانه + ❤️ فروش فوق العاده با 12 نکته

ساخت دیتابیس جدید

آموزش ساخت دیتابیس جدید

شماره‌ ۱ (Database Name) : قبل از هرچیز باید یک نام به دیتابیس خود (البته در ادامه‌ی کلمه‌ی پیش فرض یعنی همان فضای خالی) اختصاص دهید. در این قسمت می‌توانید از یک کلمه‌ی کوتاه چند حرفی که ترجیحا مرتبط با نام وب سایتتان باشد را قرار دهید. (نباید بین حروف فاصله یا space وجود داشته باشد.)

شماره ۲ (Database Username) : در این قسمت می‌بایست نام کاربری دیتابیس خود را وارد کنید. در اکثر موارد این مورد را با نام دیتابیس یکسان قرار می‌دهند. (توصیه‌ی ما نیز همین شیوه است.)

شماره‌ ۳ (Password) : در این قسمت نوبت به ایجاد یک رمز عبور قدرتمند می‌باشد. برای این کار می‌توانید از دکمه‌ی Random برای ایجاد رمز قوی استفاده نمایید. پیشنهاد ما استفاده از نرم افزار Lastpass می‌باشد. (در آینده بیشتر با این نرم افزار آشنا خواهید شد). همچنین خودتان نیز می‌توانید یک رمز عبور قوی انتخاب نمایید.

یک رمز عبور قوی شامل حداقل یک حرف کوچک، یک حرف بزرگ و یک علامت مانند # یا $ یا * یا ! می‌باشد. البته کل تعداد کاراکتر رمز عبور شما نیز می‌بایست حداقل ۸ کاراکتر باشد. توصیه‌ی ما استفاده از ۱۲ کاراکتر می‌باشد. یادتان باشد حتما این اطلاعات را در یک مکان مشخص یادداشت کنید. (مثلا درون Notepad خود کامپیوتر).

شماره ۴ : در گام آخر می‌بایست روی دکمه‌ی Create کلیک نمایید تا دیتابیس جدید با این اطلاعات ایجاد شود. (دوباره یادآوری می‌کنیم که اطلاعات را به طور دقیق در جایی یادداشت و نگهداری کنید.)

بعد از اینکه دیتابیس ساخته شد، دوباره صفحه‌ی اطلاعات دیتابیس شما از جمله نام، نام کاربری، رمز عبور و دیگر اطلاعات لازم نشان داده خواهد شد. بار دیگر اطمینان حاصل کنید که اطلاعات را در جایی ذخیره کرده‌اید.

آموزش کامل نصب وردپرس فارسی

حالا نوبت به آن رسیده تا دوباره به صفحه‌ی نصب وردپرس مراجعه کنید. در این بخش اطلاعاتی که دارید را در قسمت های مربوطه وارد نمایید. به منظور بالا بردن سطح امنیت آن بهتر است پیشوند جدول را کمی تغییر دهید. (توصیه‌ی ما اضافه کردن یک یا سه حرف پشت سر هم در ابتدای آن می‌باشد. نمونه‌ی آن را می‌توانید در شکل زیر مشاهده نمایید.

تکمیل اطلاعات نصب وردپرس

چنانچه اطلاعات را به درستی وارد کرده باشید، با یک پیغام برای راه اندازی فرایند نصب رو به رو خواهید شد که در این قسمت می‌بایست روی دکمه‌ی راه اندازی نصب کلیک کنید. پس از آن با صفحه‌ی زیر مواجه می‌شوید که به ترتیب برای شما ذکر می‌کنیم.

مطلب پیشنهادی :  بهینه کردن تصاویر [ کاهش حجم ] ✅ فوق العاده سریع و آسان

تکمیل اطلاعات وردپرس

شماره ۱ عنوان سایت : در این قسمت می‌توانید نام فارسی سایت خود را بنویسید. بعدا می‌توانید این مورد را در محیط وردپرس نیز تغییر بدهید. اما همین حالا سعی کنید یک نام مناسب را انتخاب نمایید.

شماره ۲ نام کاربری : در قسمت نام کاربری می‌بایست یک نام برای خودتان انتخاب کنید. در واقع این قسمت نام نویسنده‌ و ادمین اصلی سایت را مشخص می‌کند. همانطور که در زیر همان قسمت توضیح داده شده است، می‌بایست برای ایحاد نام کاربری فقط از حروف الفبا، اعداد، فاصله، _ ، ‐ و علامت @ استفاده نمایید.

شماره ۳ رمز عبور برای ورود به وردپرس : در این قسمت نیز باید یک رمز عبور قدرتمند برای ورود به وردپرس خود استفاده نمایید. می‌توانید برای امنیت بیشتر از رمز عبوری پیشنهادی خود وردپرس مانند تصویر فوق استفاده کنید و آن را تغییر ندهید. (این رمز را نیز حتما در جایی یادداشت نمایید.)

شماره ۴ ایمیل شما : در این قسمت می‌بایست ایمیل خود را به طور صحیح وارد نمایید. این ایمیل برای بازیابی رمز عبور و یا اطلاعیه‌ های خود وردپرس استفاده خواهد شد.

شماره ۵ نمایش به موتور های جستجو : در صورتی که این قسمت را تیک بزنید و فعال کنید، این پیغام را به موتور های جستجو مانند Google می‌دهید که “سایت من را ایندکس نکن”. در این صورت موتور های جستجو هیچ کاری با سایت شما نخواهند داشت.

این گزینه مخصوص مواقعی است که شما قصد دارید ابتدا کمی مطلب درون سایت خود بگذارید و کمی ساختار استانداردتری را ایجاد نمایید. در حالت دیگر در مواقعی که قصد دارید ظاهر سایت خود را طراحی کنید و یا تغییرات اساسی در آن بدهید نیز می‌توانید از این گزینه استفاده نمایید. (بعد از آماده شدن محیط سایت، می‌توانید این گزینه‌ را از درون تنظیمات وردپرس غیرفعال نمایید.)

بنابراین اگر چنین قصدی ندارید و می‌خواهید سایت شما از همان ابتدا توسط موتور های جستجو ایندکس شود، با این قسمت کاری نداشته باشید و تیک آن را فعال نکنید. سپس بر روی دکمه‌ی شماره ۶ برای راه اندازی وردپرس کلیک کنید.

تبریک می‌گوییم! شما اکنون توانستید وردپرس را برای سایت خود نصب نمایید. در آینده یک مطلب آموزشی دیگر به منظور آشنایی شما عزیزان با قسمت های پرکاربرد این پنل مدیریت، منتشر خواهیم کرد. به هیج وجه از ظاهر آن نترسید. کار با محیط وردپرس بسیار ساده است.

همچنین شما می‌توانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را در پایین همین قسمت در بخش دیدگاه های این مطلب ارسال فرمایید. خوشحال می‌شویم پاسخگوی سوالات شما باشیم. همچنین پذیرای انتقادات شما عزیزان نیز خواهیم بود.

4.7/5 - (3 امتیاز)

اشتراک گذاری در :

مطلب قبلی
طراحی سایت رایگان ⭐️ چطور بدون هزینه سایت داشته باشیم؟
مطلب بعدی
آشنایی با روشهای طراحی سایت [ حرفه ‌ای ] به طور کامل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست