بهینه کردن تصاویر [ کاهش حجم ] ✅ فوق العاده سریع و آسان

  1. خانه
  2. آموزش کاربردی
  3. بهینه کردن تصاویر [ کاهش حجم ] ✅ فوق العاده سریع و آسان
مقایسه تصویر بهینه شده و معمولی + آموزش کامل

چطور حجم عکس را کم کنیم؟

در این قسمت از مطالب وب یار تو، به آموزش بهینه سازی تصاویر می‌پردازیم. در پایان این مطلب، شما با چند وبسایت فوق العاده مفید در این زمینه آشنا خواهید شد. همچنین نکات مهمی نیز جهت کاهش حجم فوق العاده‌ی عکس به شما آموزش خواهیم داد. در کنار این مطالب ارزشمند، نکات مهمی نیز به شما گفته می‌شود.

برای کم کردن حجم عکس به بهترین شکل، ابتدا دو موضوع را باید مورد بررسی قرار دهید. اول اینکه ابعاد قالب محتوای شما چگونه است؟ این موضوع در به دست آوردن نتیجه‌ی عالی اهمیت بسیار زیادی دارد. اغلب اوقات ما نیاز به تصاویر با وضوح یا resolution بسیار بالا نداریم.

برای مثال، به هیچ وجه عاقلانه نیست که در یک قالب محتوایی به عرض 1400 پیکسل از یک تصویر با رزولوشن 6000 پیکسل استفاده کنیم. در اغلب اوقات ابعاد 720*1280 سایز بسیار مناسبی می‌باشد. اما همانطور که گفته شد، این ابعاد ممکن است برای برخی افراد متفاوت باشد.

جدای از این امر، ممکن است نیاز به استفاده از تصاویر با وضوح بسیار بالا داشته باشید. مانند زمانی که می‌‌خواهید در مطالب خود، کیفیت تصاویر یک بازی را در دو دستگاه ps4 slime و ps4 pro بررسی کنید. در این مواقع خاص، ناچار به استفاده از حداکثر کیفیت و طبعا حجم بالای عکس خواهید بود. اما در بسیاری از مواقع نیازی به این میزان کیفیت نخواهید بود.

سریعتر به سراغ اصل مطلب می‌رویم. سعی کنید تا حد امکان سایز دقیقی را برای تصاویر خود انتخاب نمایید. اما اگر مثل خود بنده گاهی اوقات حوصله‌ی آن را ندارید، می‌‌توانید از یک سایز مطمئن استفاده کنید. سایزی که کمی بزرگتر و البته دارای ابعاد استانداردی باشد.

سایز های استاندارد برای تصویر

برای اینکه چه ابعادی برای تصاویر خود در نظر بگیریم، ابعاد خیلی خاصی وجود ندارد. اما برای رعایت طرح بندی و استاندارد های ظاهری می‌توانید از ابعاد زیر برای عکس های خود استفاده کنید.

  • 600*800
  • 768*1024
  • 720*1280
  • 1080*1920

تمامی اندازه های ذکر شده نیز بر حسب پیکسل (pixel) می‌باشند. همانطور که گفته شد، در بسیاری از موارد، نیازی به استفاده از وضوح تصویر بسیار بالا نیست. بنابراین توصیه‌ی ما به شما نیز این است که از ابعاد گزینه‌ی دوم و نهایتا سوم استفاده کنید. البته همانطور که گفته شد، این امر بیشتر به قالب محتوایی که از آن استفاده می‌کنید بستگی دارد.

چطور ابعاد تصویر را تغییر دهیم؟

در این قسمت ما به توضیح روش آسان می‌پردازیم. در واقع شما یاد می‌گیرید که با استفاده از ابزار های آنلاین موجود، این کار را برای خود انجام دهید. مزیت استفاده از این ابزارها عدم نیاز به دانش و یا مهارت خاص است. چراکه یکی از روش های بهینه سازی تصاویر، استفاده از نرم افزار قدرتمند فتوشاپ است. اما خیلی از افراد توانایی کار با آن را ندارند. البته بهینه سازی تصویر در فتوشاپ نیز امر سختی نیست. اما به طور خاص ما روش های آسان‌تری را آموزش می‌دهیم.

پس از اینکه به میزان ابعاد مناسب برای خود پی بردید، نوبت به شروع اعمال تغییرات است. اولین گام برای بهینه سازی یک تصویر، تغییر ابعاد آن (در صورت نیاز) می‌باشد. ما فرض می‌کنیم که ابعاد انتخابی شما 720*1280 پیکسل می‌باشد. سعی می‌کنیم با مثال های عینی این آموزش را پیش ببریم.

به طور مثال تصویر زیر دارای ابعاد 1440*2560 پیکسل است. برای اکثر افراد نیازی به استفاده از چنین سایزی نیست. علاوه بر آن، تصویر شما اگر از قالب محتوای شما بزرگتر باشد، باز هم به اندازه‌ی جایگاه خود در می‌آید. استفاده از وضوح بالا تنها باعث بالارفتن حجم صفحه‌ی سایت و در نهایت کاهش سرعت چشم گیر آن می‌شود.

مطلب پیشنهادی :  آموزش کامل نصب [ وردپرس فارسی ] روی هاست دایرکت ادمین

تصویر نمونه برا بهینه کردن

سایت های حرفه‌ای تغییر ابعاد تصاویر

اولین کاری که باید انجام دهید، مراجعه به یکی از سایت های گفته شده می‌باشد. ما دو نمونه از سایت های محبوب را بررسی می‌کنیم. شما می‌توانید بنا به نیاز خود، از هردو نمونه‌ی ذکر شده استفاده نمایید. اولین سایت، resizeimage.net می‌باشد. از جمله مزایا و معایب این وبسایت، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

مزایا :

  • ساختار ساده و قابل فهم
  • برش تصاویر به ابعاد دلخواه
  • کاهش حجم تصاویر (در صورت انتخاب گزینه‌ی مربوطه)
  • تغییر ابعاد تصویر با رعایت نسبت های آن
  • تبدیل فرمت تصویر

معایب : 

  • عدم امکان drag & drop (کشیدن و رها کردن فایل)

وبسایت دوم، picresize.com است. این وبسایت با ظاهری زیباتر طراحی شده است. مانند وبسایت اول که ذکر شد، این نمونه نیز دارای مزایا و معایبی می‌باشد. البته این را هم بدانید که هردو نمونه، بسیار قدرتمند و محبوب بوده و عملکرد مطلوبی دارند.

مزایا : 

  • ظاهری زیباتر
  • امکان انتقال آسان فایل (drag & drop)
  • امکان اعمال فیلتر روی عکس به صورت ساده
  • انتخاب فرمت تصویر
  • پیشنهاد گزینه های مناسب برای تغییر ابعاد

معایب : 

  • عدم امکان رعایت نسبت‌ها در ابعاد سفارشی

آموزش تغییر ابعاد تصویر با سایت resizeimage.net

قرار ما ایجاد یک تصویر با ابعاد 1280 در 720 پیکسل است. برای این کار ابتدا وارد وبسایت resizeimage.net می‌شویم. سپس از طریق دکمه‌ی upload an image تصویر مورد نظر خود را انتخاب می‌کنیم.

سایت بهینه سازی تصاویرحالا دو حالت پیش می‌آید. اول اینکه ممکن است نسبت های تصویر ما نیز با سایز گفته شده همخوانی داشته باشد. در این صورت، می‌توانید طول و عرض گفته شده را با رعایت نسبت تصویر، اعمال نمایید. (در صورت رعایت نشدن نسبت های موجود، تصاویر شما کمی کشیده خواهند شد. این حالت، ظاهری غیر طبیعی و ناخوشایندی ایجاد می‌کند.)

برای آزمایش این مورد می‌توانید عرض تصویر مورد نظر را وارد کنید. اگر با وارد کردن 1280 در قسمت عرض یا همان width، قسمت ارتفاع به طور خودکار به عدد 720 تغییر کرد، یعنی تصویر ما از این نسبت پیروی می‌کند. اما چنانچه عدد ارتفاع، عددی متفاوت بود، می‌بایست به روش دیگری عمل کرد.

تغییر ابعاد تصویرالبته برای رعایت شدن نسبت تصویر نیز باید گزینه‌ی keep aspect ratio فعال باشد. پس اگر نسبت تصویر با عدد وارد شده مطابقت داشت که ادامه‌ی مراحل را دنبال می‌کنیم. اما اگر نسبت تصویر مورد نظر تفاوت داشت، باید یک مرحله‌ی دیگر نیز در این قسمت انجام دهید.

ابتدا عرض تصویر را روی عدد مورد نظر (در اینجا 1280) قرار دهید. سپس از پایین صفحه، گزینه‌ی resize image را انتخاب کنید. بعد از دانلود عکس، یک بار صفحه‌ی مربوط را refresh نمایید.

سپس دوباره، از طریق دکمه‌ی upload تصویر دانلود شده را انتخاب کنید. بعد از این کار، در قسمت selection area ابعاد خود را به طور دقیق، وارد کنید. در قسمت عرض، مقدار را برابر با عرضی که تنظیم کرده‌اید یعنی همان 1280 قرار دهید. سپس در قسمت ارتفاع، مقدار 720 را وارد کنید.

برش تصاویر با سایتبه طور خودکار، مرکزی ترین قسمت تصویر با این ابعاد انتخاب خواهد شد. شما می‌توانید پنجره‌ی انتخاب شده را کمی جابه‌جا کنید. به این ترتیب قسمت دلخواه عکس خود، که دارای ابعاد مورد نظر است را با استفاده از دکمه‌ی crop، برش دهید.

سپس از طریق دکمه‌ی resize image تصویر برش داده شده را دانلود نمایید. کل کار ما با این وبسایت به پایان رسید. البته امکانات دیگری نیز در آن وجود دارد. اما فعلا کاری با آن‌ها نداریم. در این مطلب به طور اختصاصی می‌خواهیم، تصویر مورد نظر را تا حد ممکن و با روشی ساده بهینه کنیم.

آموزش تغییر ابعاد تصویر با سایت picresize.com

حالا نوبت به کار با وبسایت picresize.com می‌رسد. ابتدا وارد سایت شوید. برای ورود می‌توانید از دکمه هایی که کمی بالاتر قرار داده شده استفاده کنید. می‌توانید به راحتی تصویر مورد نظر را از یک فایل به صورت کشیدن و رها کردن، داخل قسمت مربوطه بارگذاری کنید. همچنین با کلیک بر روی آن می‌توانید تصویر مورد نظر را به صورت دستی انتخاب نمایید.

مطلب پیشنهادی :  آموزش ویدئویی تنظیمات وردپرس ⭐️ به صورت [ کاربردی ] ساده

سایت picresizeبعد از بارگذاری تصویر، بر روی دکمه‌ی آبی رنگ continue to edit picture کلیک کنید. حالا نوبت انتخاب ابعاد آن می‌باشد. همانطور که گفته شد، استفاده از بخش ابعاد سفارشی این وبسایت، چندان توصیه نمی‌شود. اما یک فهرست در بخش Select a new size for your picture قرار دارد.

حالت های تغییر ابعاد تصویرگزینه های آن شامل موارد زیر هستند :

  • no change :
    • انتخاب آن یعنی هیچ تغییری در ابعاد ایجاد نکن.
  •  smaller 25%  :
    • 25 درصد کوچکتر.
  • 50% smaller :
    • 50 درصد کوچکتر.
  • 75% smaller :
    • 75 درصد کوچکتر.
  • fit to screen 1280 resolution :
    • یعنی طوری که تصویر شما با رعایت نسبت‌ها، جایگاهی با عرض 1280 را پر کند.
  • fit to screen 1024 resolution :
    • یعنی طوری که تصویر شما با رعایت نسبت‌ها، جایگاهی با عرض 1024 را پر کند.
  • fit to screen 800 resolution :
    • یعنی طوری که تصویر شما با رعایت نسبت‌ها، جایگاهی با عرض 800 را پر کند.
  • custome size :
    • اعمال عرض و ارتفاع سفارشی (چندان توصیه نمی‌شود.)

پس از انتخاب گزینه‌ی مورد نظر، بدون اینکه قسمت های دیگر را تغییر دهیم، روی دکمه‌ی I’M DONE, RESIZE MY PICTURE کلیک کنید. البته قبل از این کار می‌توانید، effect هایی که در زیر فهرستی که توضیح داده شد، قرار دارد را نیز روی تصویر خود اعمال نمایید. البته استفاده از آن خیلی رایج نیست.

برای دیدن پیش نمایشی از آن‌ها نیز می‌توانید نشانگر موس را بر روی افکت مورد نظر ببرید. پس از چند لحظه، یک پیش نمایش از نوع آن به شما نمایش داده خواهد شد. در پایان پس از کلیک بر روی دکمه‌ی گفته شده، روی بخش save to disc کلیک و تصویر مورد نظر را دانلود نمایید.

در نظر داشته باشید، در صورتی که نسبت های تصویر شما با ابعاد مورد نظرتان همخوانی نداشت، باید از روش توضیح داده شده برای وبسایت resizeimage.net استفاده کنید. ما برای تصاویر خودمان تنها برای تصاویر شاخص مطالب خود، روی سایز و ابعاد آن حساس هستیم. در واقع برای عکس های بین متن، بیشتر از حالت fit to screen 1024 resolution وبسایت picresize.com استفاده می‌کنیم.

آموزش بهینه کردن و کاهش حجم تصاویر

حالا به بخش دوم این آموزش می‌رسیم. بعد از آموزش این قسمت می‌توانید هر عکسی با هر شرایطی را تا حد بسیار بالایی بهینه کنید. در این قسمت نیز دو وبسایت فوق العاده را به شما معرفی می‌کنیم.

محبوب ترین و آسان ترین وبسایت‌ها برای کاهش حجم تصاویر، compressjpeg.com و tinypng.com هستند. این دو نمونه‌ نیز مانند سایت های قبلی از تفاوت هایی برخوردار می‌باشند. البته هردو وبسایت شناخته شده و محبوب هستند.

این دو نمونه تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. مزیت استفاده از سایت compressjpeg.com بیشتر به خاطر امکان مشاهده‌ی پیش نمایش تصویر فشرده شده و اعمال فشرده سازی بیشتر به روش دستی می‌باشد.

اما در سایت tinypng.com این امکان وجود ندارد. چراکه هدف اصلی این دو وبسایت، فشرده سازی و کاهش حجم تصویر تا حد ممکن و بدون افت کیفیت می‌باشد. مورد دیگر اینکه ممکن است، یک تصویر در سایت اول، 50 درصد کاهش حجم داشته باشد، اما در یک وبسایت دیگر 65 درصد. اما در نهایت اغلب اوقات فشرده سازی تقریبا یکسانی دارند.

گاهی اوقات نیز بنا به دلایل مختلف ممکن است، فشرده سازی به درستی صورت نگیرد. به طور مثال، بعد از فشرده سازی 0درصد از حجم آن کم می‌شود. یعنی عملا با خطا مواجه شده‌اید و یکجای کار اشکال دارد. در این صورت می‌توانید از وبسایت دوم استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی :  آموزش [ کامل ] نصب و به روز رسانی افزونه در وردپرس و هاست

فشرده سازی و کاهش حجم تصاویر با compressjpeg.com

سایت فشرده کردن تصویرابتدا از طریق دکمه‌ی زیر وارد سایت مورد نظر شوید. سپس می‌توانید هم از طریق کشیدن و رها کردن و هم از طریق انتخاب دستی، فایل تصویر مورد نظر را انتخاب کنید. به طور پیش فرض، صفحه‌ی سایت با امکان قبول فرمت jpg یا jpeg باز می‌شود. در صورتی که فرمت تصویر شما png می‌باشد، ابتدا از سربرگ های موجود، گزینه‌ی png را انتخاب  کنید. پس از بارگذاری مجدد صفحه می‌توانید فایل png خود را آپلود و فشرده نمایید.

پس از اینکه تصویر خود را بارگذاری کردید، عملیات فشرده سازی به طور خودکار انجام می‌شود. بعد از آن، میزان حجم کاهش داده شده با درصد روی عکس نشان داده خواهد شد. اما هنوز هم می‌توان فشرده سازی را قوی‌تر انجام داد.

برای این کار، نشانگر موس را بر روی تصویر فشرده شده می‌بریم. روی عکس چرخ دنده کلیک کنید. بعد از این کار، پایین همان قسمت یک باکس دو قسمتی ایجاد خواهد شد. سمت چپ، تصویر اصلی را نشان می‌دهد. سمت راست تصویری که فشرده سازی شده است.

در نوار عمودی سمت راست می‌توانید میزان فشرده سازی یا به عبارت دقیق‌تر، میزان وضوح تصویر را نسبت به تصویر اصلی تنظیم نمایید. به طور معمول، این میزان در حدود ۹۰ درصد تنظیم می‌شود. شما می‌توانید حتی گاهی اوقات تا ۶۰ درصد نیز آن را کاهش دهید. به این ترتیب، تصویر خود را تا حد قابل توجهی فشرده و بهینه کرده‌اید. البته منظور از بهینه کردن تصویر، کم کردن حجم تصویر در کنار حفظ کیفیت مناسب و مطلوب است.

فشرده سازی حرفه‌ای عکسفشرده سازی و کاهش حجم تصاویر با tinypng.com

این وبسایت نیز یکی از گزینه‌ های محبوب و قدرتمند در زمینه‌ی فشرده سازی تصاویر است. تنها ایرادی که به آن وارد است، عدم امکان فشرده سازی بیشتر می‌باشد. البته این امر باعث می‌شود که فشرده سازی تنها با حفظ بهترین وضوح و کیفیت انجام شود.

کار با این وبسایت نیز بسیار ساده است. یکی از مزایای دیگر این وبسایت، عدم نیاز به مشخص بودن فرمت تصویر می‌باشد. یعنی تصویر شما چه jpg یا jpeg باشد و چه png، به طور خودکار تشخیص می‌دهد و فشرده می‌کند. طبق تجربه‌ی ما نیز قدرت بسیار خوبی در فشرده سازی تصاویر دارد.

بهینه کردن تصاویر png و jpgدر مورد تصاویر png، باید بدانید که اعمال تغییرات بیش از چیزی که وبسایت‌ها برای شما انجام می‌دهند تفریبا وجود ندارد. چرا که فرمت png به طور خاص برای تصاویر با وضوح بسیار بالا استفاده می‌شود. علاوه بر آن، تصاویری که فاقد پس زمینه باشند، تنها با این فرمت قابل استفاده خواهند بود. چنانچه فرمت آن‌ها را تغییر دهید، ویژگیِ بدون زمینه بودن را از دست خواهند داد.

به طور کلی نیز برای تصاویری که استفاده می‌کنید، حجم استاندارد خاصی وجود ندارد. اما توصیه‌ی ما به شما کاهش حجم تصاویر به زیر ۱۰۰ کیلوبایت است. البته برخی افراد این عدد را زیر ۲۰۰ کیلوبایت در نظر می‌گیرند. برخی افراد نیز تنها تصاویر زیر ۵۰ کیلوبایت را مناسب می‌دانند که البته همیشه امکان پذیر نیست. اما سعی کنید همیشه حجم عکس های خود را زیر 100 کیلوبایت قرار دهید.

تصویر نهایی ما نیز به شکل زیر است. همانطور که مشاهده می‌کنید، افت کیفیت خاصی در آن مشاهده نمی‌شود. البته همانطور که گفته شد، می‌توانید در هنگام فشرده سازی در وبسایت compressjpeg بعد از کلیک بر روی عکس بارگذاری شده، از طریق نوار سمت راست کیفیت عکس مورد نظرتان را تنظیم نمایید. سپس با فعال کردن آن از طریق گزینه apply تصویر مجددا فشرده خواهد شد. سپس می‌توانید تصویر خود را دانلود کنید.

تصویر بهینه شده حرفه ای

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری در :

مطلب قبلی
طراحی سایت لباس زنانه + ❤️ فروش فوق العاده با 12 نکته
مطلب بعدی
آشنایی با ( اصطلاحات رایج ) در 💠 طراحی سایت فروشگاهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست