آشنایی با ( اصطلاحات رایج ) در 💠 طراحی سایت فروشگاهی

  1. خانه
  2. راهنمای انتخاب
  3. آشنایی با ( اصطلاحات رایج ) در 💠 طراحی سایت فروشگاهی
اصطلاحات رایج در سفارش طراحی سایت

اصطلاحات رایج در سفارش طراحی سایت

هر شخص برای سفارش طراحی سایت بهتر است با یک سری اصطلاحات آشنا باشد. در این مطلب قصد داریم با برخی از اصطلاحاتی که در هنگام سفارش مطرح می‌شوند، آشنا شویم. با مطالعه‌ی این آموزش می‌توانید راحت‌تر با شرکت‌ها و دفاتر طراحی سایت ارتباط برقرار کنید.

در این مطلب با کلمات زیر آشنا می‌شوید.

  1. دامنه (Domain)
  2. هاست (Host)
  3. وردپرس (WordPress)
  4. افزونه (Plugin)
  5. برگه (Page)
  6. نوشته (Post)

هرکدام از موارد بالا را تنها به صورت خلاصه و کاربردی به شما توضیح می‌دهیم. به همین جهت، این مطلب از هرگونه اضافه گویی به دور است. بنابراین با یک بار خواندن این توضیحات می‌توانید به شدت در زمان خود هنگام سفارش طراحی سایت صرفه جویی کنید.

دامنه (Domain) چیست؟

اول از همه باید بدانید منظور از دامنه همان نام سایت است. به طور مثال google.com یک دامنه محسوب می‌شود. دامنه‌ی  سایت ما یعنی وب یار تو نیز webyareto.ir است. بنابراین اولین چیزی که در هنگام طراحی سایت باید انتخاب شود، اسم آن یا همان دامنه است. اما همانطور که دیدید، هر دامنه دارای یک پسوند است. مثلا com. برای google.com و یا ir. برای webyareto.ir یک پسوند محسوب می‌شود. لیست پسوند های موجود بسیار زیاد است. بنابراین هرگاه نام پسوند دامنه را نیز شنیدید منظور همین است.

اما هر نوع کسب و کاری بنا به اینکه تجاری است، وبلاگی یا شرکتی یا دولتی بهتر است از پسوند های مربوط به خود استفاده کنند. این کار توسط طراح سایت به شما پیشنهاد خواهد شد. لازم است بدانید پسوند های مختلف نیز قیمت های مختلفی دارند. نکته‌ی دیگر اینکه پسوند ir. را می‌توان برای هرکاری استفاده کرد. البته هیچ قانون الزامی وجود ندارد که شما حتما باید از یک پسوند خاص استفاده کنید. اما رعایت این موضوع بسیار عالی است.

مطلب پیشنهادی :  هاست چیست؟ + ⚡️ ویژگی های بهترین هاست پرسرعت

چرا باید دامنه‌ی خوب انتخاب کنید؟

سؤال اینجاست که چرا انتخاب دامنه‌ی مناسب اهمیت دارد؟ آیا در صورت انتخاب نام اشتباه، دچار مشکل خاصی می‌شویم؟ در جواب این سؤال باید یک راست به سراغ اصلی ترین موضوع برویم. یعنی برندینگ. اگر قصد دارید روی برندینگ خود و به عبارتی ساده‌تر، نام آشنا شدن در اینترنت کار کنید حتما باید به این موضوع حساس باشید. البته تمام افراد بهتر است که به این موضوع دقت داشته باشند.

اما اینطور نیست که در صورت انتخاب اشتباه شما به هیچ نتیجه‌ای نرسید. اما کار عاقلانه‌تر انتخاب نام مناسب است. به طور مثال شما دوست دارید هنگام بیان آدرس سایت خود دامنه‌ی abc-foroosh33.ir را معرفی کنید یا به طور مثال atlas.ir ؟ طبیعتا هرچه تلفط و به یاد سپاری دامنه‌ی شما راحت‌تر باشد هم شما را حرفه‌ای‌تر نشان می‌دهد. هم اینکه به برندینگ شما کمک بسیاری می‌کند.

هاست یعنی چه؟

سایت شما دارای اطلاعاتی است. این اطلاعات شامل متن‌ها، تصاویر، ویدئو و یا فایل هایی می‌باشد. از طرفی کاربران اینترنتی نیاز دارند بتوانند از طریق اینترنت سایت شما را پیدا کنند. بنابراین شما نیاز به یک سیستمی دارید که اطلاعات خود را روی آن ذخیره کنید. همچنین زمانی که در هرجای دنیا دامنه‌ی سایت شما جستجو شود، سایت شما بارگذاری شود. حالا این کار را یک سری سرور های قدرتمند برای شما انجام می‌دهند.

این سرورها به صورت مداوم روشن بوده و به اینترنت پرسرعت متصل هستند. هرگاه کسی دامنه‌ی سایت شما را جستجو می‌کند، موتور جستجو (به طور مثال گوگل) به دنبال اطلاعات شما می‌گردد. وقتی اطلاعات شما را پیدا کرد، مقادیر لازم را دانلود کرده و بر روی صفحه‌ی کاربر بارگذاری می‌کند. تمام این فرایند نهایت در چند ثانیه انجام می‌شود. حالا برای اینکه قیمت استفاده از این سرورها باصرفه و ارزان‌تر باشد، آن را به قسمت های متعدد تقسیم می‌کنند.

مطلب پیشنهادی :  طراحی سایت فروشگاهی [ ⭐️ اختصاصی ] با وردپرس + قیمت

شما قسمتی از آن یا همان هاست خود را خریداری می‌کنید. انگار که یک کامپیوتر قدرتمند را اجاره کرده‌اید. این کامپیوتر شامل پردازنده، حافظه، RAM و موارد دیگر می‌شود. در نهایت به ازای میزان منابعی که در اختیار شما قرار می‌گیرد، به صورت ماهیانه یا سالیانه مبلغی را به شرکت های هاستینگ پرداخت می‌کنید. اگر قصد دارید بیشتر در این باره اطلاعات به دست آورید می‌توانید مطلب ویژگی های هاست خوب را مطالعه کنید.

وردپرس چیست؟

سؤال بسیار پرتکراری که افراد می‌کنند همین سؤال است. وردپرس در واقع یک سیستم مدیریت محتوا برای وبسایت شما می‌باشد. یعنی شما سایت خود را با وردپرس مدیریت می‌کنید. برخی افراد می‌پرسند یعنی وردپرس یک نرم افزار است؟ شاید بتوان آن را شبیه به یک نرم افزار دانست اما تعریف دقیق و صحیح‌تر آن کمی متفاوت است. سیستم های مدیریت محتوا به اختصار cms نامیده می‌شوند. محبوب‌ترین cms جهان نیز همین وردپرس یا WordPress است.

وردپرس چیست؟تصویر بالا یک نمای کلی از محیط مدیریتی وردپرس است. به طور مثال از طریق وردپرس می‌توانید مطلب در سایت بارگذاری کنید. محصول ایجاد کنید. اطلاعات آن را وارد یا تغییر دهید. فرم ایجاد کنید. تنظماتی مثل ساعت، تاریخ، طراحی سایت (در صورت امکان) و باقی مسائل که کمی تخصصی است را انجام دهید. چنانچه تمایل به آشنایی بیشتر با این تنظیمات داشته باشید. می‌توانید به آموزش تنظیمات وردپرس مراجعه کنید.

افزونه چیست؟

در صورتی که از وردپرس استفاده کنید، با افزونه‌ها نیز سر و کار خواهید داشت. در واقع بسیاری از امکانات در وردپرس وجود ندارد. برای این منظور افزونه های متعدد در زمنیه های مختلف ایجاد شده است. این افزونه‌ها کار های مختلفی را انجام می‌دهند. به طور مثال شما قصد دارید چت آنلاین در سایت خود داشته باشید. یک افزونه‌ی چت آنلاین نصب می‌کنید. تنظیمات لازم را انجام می‌دهید و از آن استفاده می‌کنید. یا به طور مثال می‌خواهید یک پیام به صورت پاپ آپ در سایت خود ایجاد کنید. جدول، تغییر در ظاهر، بالا بردن امنیت به صورت حرفه‌ای، ایجاد بستری برای ثبت نام کاربران، همکاری در فروش و بسیاری کار دیگر از افزونه‌ استفاده می‌کنید.

مطلب پیشنهادی :  آشنایی با روشهای طراحی سایت [ حرفه ‌ای ] به طور کامل

برگه (Page) و نوشته (Post)

بد نیست با این دو مفهوم نیز آشنا شوید. منظور از برگه، کل یک صفحه است. اما منظور از نوشته، مطالبی است که در سایت قرار می‌دهید. بگذارید مثالی بزنیم. این صفحه به طور کلی از بالا شامل بخش منو، حساب کاربری، سبد خرید و غیره است که به آن هدر یا header گفته می‌شود. این قسمت در تمام برگه‌ های وبسایت وجود دارد.

در همین صفحه، کل برگه شامل عنوان مطلب، مسیر راهنما، خود مطلب، دکمه های اشتراک گذاری، دکمه‌ های ورود به فروشگاه، مطالب مرتبط در انتهای صفحه و دیدگاه‌ها می‌شود. این صفحه به طور کلی یک برگه است. اما مطلب نوشته شده در میان آن یک نوشته محسوب می‌شود. پس تا اینجای کار شما تفاوت برگه و نوشته را متوجه شدید. برای آشنایی تا همین حد کافی است.

قطعا اصطلاحات بسیار زیادی در طراحی سایت وجود دارند. اما عناوین گفته شده از ابتدایی ترین نکات بودند. همیشه بخشی از جلسه‌ و صحبتی که با سفارش دهندگان سایت وجود دارد این توضیحات را در بر می‌گیرد. بنابراین صرفه جویی زیادی در هنگام صحبت با طراحان صورت می‌گیرد. همچنین می‌توانید بیشتر در رابطه با مطالب دیگر صبحت کنید. البته اصطلاحات دیگری نیز به این مطلب اضافه خواهد شد.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری در :

مطلب قبلی
بهینه کردن تصاویر [ کاهش حجم ] ✅ فوق العاده سریع و آسان
مطلب بعدی
شرایط لازم برای ورود به بازار کسب و کار اینترنتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست